Cele mai bune 20 generatoare de Favicon-uri

In primul rand, pentru cei care nu stiu, Favicon( iconite favorite) sunt mici imagini ce sunt asociate, de obicei, cu un anumit site. Imaginile apar in bara de adrese a navigatorului, in etichete(taburi) si in lista de semne de carte, astfel incat, asocierea unui imagini reusite cu un site, reprezinta un lucru important in procesul de personalizare si recunoastere a site-ului respectiv.

Mai jos voi prezenta in cativa pasi simpli modul de instalare a  favicon-urilor:

1. creati o iconita favorita pentru siteul dvs.

2. incarcati favicon.ico in baza de date( ptr. cei care utilizeaza Blogger, incarcati imaginea in Google Page Creator si apoi copiati link-ul imaginii)

3. copiati si apoi lipiti codul urmator in sectiunea <head> a siteului dvs

<link rel=”shortcut icon” href=”favicon.ico” type=”image/x-icon” />

Pentru cei care utilizeaza Blogger codul va arata in felul urmator:

<link href='http://NUMELEVOSTRU.googlepages.com/favicon.ico' rel='shortcut icon'/>

<link href='http://NUMELEVOSTRU.googlepages.com/favicon.png' rel='shortcut icon' type='image/gif'/> (unde NUMELEVOSTRU reprezinta bineinteles numele  contului dvs. de utilizator al Google Pages)

4. reincarcati pagina site-ului dvs si imaginea va aparea.

 

GENERATOARE DE FAVICON

Favicon.cc - Un generator de iconite favorite cu un aspect Web 2.0 . Va ofera posibilitatea de a desena chiar dvs. imaginea sau, daca doriti, puteti incarca o imagine din computerul dvs pentru a o transforma in favicon. Inainte de a descarca imaginea, aveti posibilitatea de a o previzualiza. Recomandat!!!

tn_faviconico-generator_1186488980758

 

256pixels - in fiecare zi site-ul organizeaza un concurs pentru desemnarea celei mai bune imagini realizate. O idee excelenta, site-ul merita vizitat.

tn_256-pixels

 

Favicon2dots- un site japonez ce gazduieste o arhiva imensa de iconite favorite, structurata in functie de culoarea imaginilor.

tn_favicon2dots_1186490273668

 

Converticon- genereaza iconite folosind imagini din computerul dvs. sau folosind imagini existente pe alte site-uri

tn_converticon_1186491903318

5.  http://www.degraeve.com/favicon/


6. http://www.antifavicon.com/


7.  http://www.html-kit.com/favicon/ 


8. http://www.favicon.jp/ 


9. http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ 


10.http://www.faviconprime.com/


11. http://shaheeilyas.com/favicon/


12. http://www.faviconfactory.com/ 

13. http://www.favicontool.com/

14.  http://www.webscriptlab.com/favicongenerator.php 

15.  http://www.flavicon.com/       

16. http://www.favicon.co.uk/      

17. http://www.favicongenerator.com/     

18. http://www.dagondesign.com/tools/favicon-generator-tool/

19. http://favicon.ru/en/

20. http://faviconsfor.us/

mai departe..

Liquid Resize - shimba dimensiunile imaginilor intr-un mod incredibil !!!

Va puteti inchipui o imagine a carei dimensiune pe verticala sau orizontala a fost schimbata fara a taia sau copia vreo parte din ea, si totusi a ramas clara si fara urme de redimensionare? Daca va pricepeti putin la editoare foto inseamna ca stiti ca acest lucru era aproape imposibil.Pana acum!

Liquid Resize este un editor foto gratuit ce permite redimensionarea unei imagini fara a schimba sau distorsiona informatiile pe care aceasta le contine. Spre deosebire de alte aplicatii grafice care atunci cand redimensioneaza o imagine nu fac altceva decat sa o intinda sau sa o comprime, Liquid Resize se bazeaza pe un algoritm complex si revolutionar, ce permite transformarea unor imagini fara ca elementele cheie pe care aceasta le contine sa sufere modificari.

Programul contine 3 sectiuni distincte:

Immediate Change: foloseste metoda obsnuita de redimensionare a unei imagini, este mai rapida, insa produce distorsionari ale imaginii(probabil ca a fost inclusa pentru a permite utilizatorilor sa observe diferentele intre aceasta metoda si cea prezentata mai departe)

Absolute change: Aici intervine toata smecheria. Aceasta metoda permite schimbarea dimensiunilor imaginii pe verticala si pe orizontala si de asemenea ofera posibilitatea vizualizarii "in direct" a transformarilor pe care le sufera imaginea pentru ca utilizatorul sa poata observa unde si cum apar distorsionarile. In plus, folosirea acestei metode, permite utilizarea urmatoarei sectiuni a programului, cea mai importanta din toata aplicatia.

Protect/Delete: marea inventie a acestei aplicatii, ofera posibilitatea stabilirii unor zone protejate ale imaginii in asa fel incat atunci cand imaginea este redimensionata, zona pe care am stabilit-o ca fiind protejata ramane la fel ca in imaginea initiala, nesuferind nici o modificare.

Zona pe care o puteti proteja/sterge din interiorul unei imagini poate fi stabilita cu ajutorul unei "perii"( brush) cu care puteti marca sectiunea de imagine in functie de operatiunea pe care doriti sa o efectuati.

liquidresize22

In exemplele de mai sus am marcat palmierul din imaginea originala cu ajutorul instrumentului "brush", am selectat optiunea Protect, rezultatele fiind, cred eu, edificatoare in ceea ce priveste eficienta si utilitatea acestei aplicatii.

Download Liquid Resize

mai departe..