VideoInspector - va spune totul despre fisierele dvs. video

VideoInspector este o aplicatie gratuita ce ofera utilizatorului informatii detailiate depre fisierele video selectate in vederea analizarii( codecul video si audio folosit, bitrate, rezolutie, etc)

Programul va va ajuta sa aflati de ce anumite fisiere video nu pot fi redate( nu au sunet, nu au imagine), oferindu-va informatii despre codecul video sau audio necesar pentru redarea corecta a fisierelui analizat precum si link-ul de download a codecului care va lipseste.

2007-10-27_104855

Aplicatia este functionala pentru Windows 98/2000/2003/XP/Vista si, lucru imbucurator, printre limbile in care o puteti utiliza, se numara si limba romana.

mai departe..

nVidia GeForce 169.01 Forceware Beta drivers ... cautarea perfectiunii in jocuri

nvidia1

nVidia GeForce a lansat zilele trecute driver-ul Forceware Beta 169.01 compatibil cu placile video GeForce 6,7 si 8 instalate pe Windows Vista/ XP32/64biti.

Driverele nu sunt in inca WHQL, versiunea respectiva corecteaza insa unele bug-uri de compatibilitate a unor jocuri si aplicatii, cum ar fi Crysis demo( eu unul nu il am instalat asa ca astept imbunatatiri ale peformantelor placi video in alte aplicatii si jocuri)

mai departe..

Noua camera foto Sony Cybershot DSC-T2 - 4 Gb memorie interna

Gigantul japonez Sony va lansa o noua camera foto digitala, DSC-T2 al carei punct forte este memoria interna de 4 Gb , spatiu in care se pot stoca nu mai putin de 1.250 de fotografii facute la o rezolutie de top sau impresionanta cifra de 40.000 imagini realizate la o rezolutie VGA.

Interesant este faptul ca desi ofera un spatiu de stocare ametitor, cei de la Sony au dotat aparatul foto  si cu un slot pentru carduri Memory Stick Duo/PRO Duo, in cazul, putin probabil dupa parerea  mea, in care 4 Gb nu sunt suficienti pentru a imortaliza momentele importante din viata dvs.

sony

Sony DSC-T2  va fi lansata in luna noiembrie, va  costa aproximativ 350 $ si va fi disponibila in 5 culori: negru, alb, verde, roz, albastru, rezolutia foto fiind de 8.1 Mb.

mai departe..

GigaPan - imagini panoramice

gigapan-logoUtilizand camere foto digitale si un stand rotativ, studentii care fac parte dintr-un proiect al Universitatii Carnegie Mellon au reusit sa creeze niste imagini panoramice extraordinare.

Datorita rezolutiei foarte mari si a imbinarii fotografiilor realizate, imaginile ofera posibilitatea identificarii unor obiecte aflate foarte departe de locul de unde se realizeaza fotografia, rezultatele fiind surprinzatoare.

gigapan1

gigapan2

Pentru a a afla mai multe, va invit sa vizitati site-ul care gazduieste aceste imagini: http://www.gigapan.org/

mai departe..