Salvati blogul !!!

Daca sunteti posesorul ;-) unui blog exista posibilitatea ca intr-o zi, din diferite motive, sa pierdeti unele sau, mai neplacut, toate posturile pe care le-ati scris. O solutie, din fericire gratuita, pentru a evita aceasta neplacere o reprezinta BlogBackupOnline , un serviciu care ca va ofera posibilitatea de salva intregul continut[...] al blogului dvs pe site-ul acestora.

Inregistrarea blogului dvs (de fapt a a oricarui blog) este deosebit de simpla, trebuie numai sa introduceti URL-ul, si daca siteul este realizat pe o platforma blogging populara ( Blogger, TypePad, WordPress) backup-ul va incepe automat. Nu este necesara nici macar introducerea parolei sau a numelui de utilizator, salvarea posturilor facandu-se fara probleme si, dupa un prim back-up complet al site-ului, acesta va fi efectuat in mod automat in fiecare zi, la ora stabilita de dvs.

Utilizatorilor serviciului li se ofera 50 MB de spatiu gratuit, si desi nu pare prea mult, daca setati sa nu fie salvate imaginile si filmele, vor fi salvate numai textul si formatul HTML al site-ului, astfel incat spatiul ocupat nu va fi destul de mare.

Toate posturile salvate pot fi vizualizate prin intermediul unui cititor RSS acesta oferindu-va o previzualizare a a articolelor precum si posibilitatea de a trimite unul sau mai multe dintre acestea inapoi pe site in eventualitatea in care le-ati pierdut accidental. Daca nu aveti incredere in capacitatea site-ului de a va gazdui salvarile, vi se ofera posibilitatea de a transfera pe propriul calculator o varianta XML a backup-ului efectuat de site, astfel in eventualitatea unei intamplari nefericite puteti efectua si dvs o restaurare a articolelor pe care le-ati pierdut.

mai departe..

Flickr devine mai interesant

Flickr, probabil cel mai cunoscut si utilizat serviciu online de gazduire foto, a modificat zilele trecute modul in care puteti incarca fotografiile pe site. Cea mai importanta dintre modificari este faptul ca a disparut limita de 6 imagini pe care le puteati incarca simultan, la prima incercare reusind sa trimit pe site aproape 20 de imagini facute la o rezolutie inalta (3MB bucata) fara nici un fel de probleme. De asemenea, a fost adaugata o "bara de stare" pentru fiecare fotografie precum si posibilitatea[...] de a vedea in partea din dreapta a paginii numarul si locatia fotografiei la care ai ajuns din intreaga galerie incarcata, facilitati care erau valabile pana acum numai daca foloseati softul de incarcare oferit de Flickr.

Alta imbunatatire demna de remarcat este noul instrument de sortare si editare pe care il puteti utiliza dupa terminarea incarcarii imaginilor si care va permite atasarea unei etichete comune pentru intreaga galerie incarcata precum si adaugarea acestei intr-un set de fotografii creat anterior. Spre deosebire de versiunea anterioara, Flickr arata acum toate imaginile recent incarcate pe o singura pagina, economisindu-se astfel timpul si click-urile necesare adaugarii titlurilor si descrierii.

Totusi, daca utilizati Flickr in mod frecvent, ar fi indicat sa folositi softul de incarcare oferit de Flickr, acesta oferindu-va o serie de facilitati pe care versiunea web nu le include, una dintre acestea fiind si posibilitatea de a trimite fotografiile pe site fara a mai fi necesara deschiderea unei pagini web, autentificarea, etc.

mai departe..