Se pregateste lansarea USB 3.0

usb3

 

Lol, exact in momentul in care te gandesti ca ti-ai luat( sau deja ai)  ultimul tip de cablu standard pe care sa-l folosesti pentru conectarea la PC a diferitelor dispozitive, o comisie sau comitet, anunta ca tocmai au imbunatatit standardul respectiv.

Este o chestie destul de enervanta, insa astea sunt (dez)avantajele tehnologiei, un domeniu in care lucrurile avanseaza extrem de rapid. In concluzie, am avut USB, ne-am invatat cu USB 2.0 si acum, va vine sa credeti, suntem aproape sa ne "conectam" cu USB 3.0.

Performantele USB 3.0 vor fi mult imbunatatite fata de cele ale versiunilor anterioare, viteza de transfer fiind crescuta prin adaugarea unor cabluri de fibra optica pe langa firele de cupru deja existente  in vechile dispozitive. Aceasta imbunatatire ar trebui sa permita dispozitivelor High definition (HD DVD, playerele Blue-ray, etc) sa foloseasca noul standard in vederea unui transfer de date mult mai rapid.

In momentul de fata, cablurile USB existente nu sunt destul de rapide pentru nivelul foarte mare de informatii pe care il solicita acest tip de dispozitive, viteza de transfer fiind de aprox. 480 Mb/secunda. Pe de alta parte, USB 3.0 va mari de 10 ori rata de transfer, ajungandu-se la ametitoarea viteza de 4.8 Gb/secunda.

Impresionant, nu? Asa e, insa se pare ca va trebui sa mai asteptam pana in 2009-2010 pentru a vedea daca cifrele avansate de specialisti vor fi conforme cu realitatea.

 

What next?

Articole Similare

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu